Teknoloji Gündem

Süper teknolojinin patronu Nevada’lı Türk

TÜRKİYE’YE OLDUKÇA YÜKLÜ PROGRAMLARLA GELDİM

 

-Orada bir pasta var, GSM şirketleri ve bankalar o işten çok para kazanıyorlar… Bankalar sizin dediğiniz sistem gelirse plastik karta ihtiyaç kalmayacak…

İsmail Onat: Aslında her şey sanal olacak ve daha güvenli olacak. Zaten 5-10 yıl içinde bütün bu ATM’lerde değişir herhalde.  Plastiği taşımayacaksınız. Sadece medium değişecek cüzdan taşımayacaksınız. Yine bankanız aynı, kaybetsen de bir problem olmayacak. Çünkü cüzdan gibi bütün parayı orada taşımıyorsunuz. Türkler de vardır mesela,  yastık altı ya da sandık altına koyarlar. Ama dışarı çıkarken harcayacağın kadarını alırsın. Aynı şey aslında. Kredi kartınızın limiti 15 bin lira ise 15 bin lira ile sokağa çıkıyorsunuz.  Ayrıca Türklerin cebinde sadece bir tane kredi kartı yok ki!

 

-Sizce bu süreç nedir?

İsmail Onat: Bu süreç ne kadar sürede olur bilmiyorum ama biz bu teknolojiye sahibiz ve belki de Türkiye’yi diğer bütün ülkelerden önce başlatabiliriz.

 

-Türkiye’de görüştüğünüz şirketler var mı?

İsmail Onat: TGBCA olarak Türkiye’ye oldukça yüklü programlarla geldim. İçinde şirketler de kurumlar da olacak. Zaten bir ay olarak hesaplamıştım, normalde de böyle olur. Geleceğimi bildirdiğim zaman üç beş yere, oldukça talep geldi. Bu yüzden bu süreyi iki aya çıkarmak zorunda kaldım.

Başa Dön