Teknoloji Gündem

Türk mucitlerin vatanı İTÜ Teknokent

“1 MİLYON TL’LİK ÖDÜLÜMÜZ VAR”

-Bigbang yarışmasına katılım koşulları nedir?

Arzu Eryılmaz: Bigbang yarışmasına 2 tur başvuru alıyoruz.  Bu hafta biten birinci tur başvuruya  bine yakın müracat oldu. İkinci tur başvuruyu da Haziran ayına kadar alacağız ve buraya da bine kadar başvuru bekliyoruz. 40-40 içeriye alacağız. Toplam 80 girişimi bu yukarıda anlattığım imkanlardan faydalandıracağız. Bu eğitimlerden sonra 80 girişimin 20 tanesini Bigbang’e çıkaracağız. “Artık sen oldun, ödül almaya ve şirket kurmaya hazırsın” dediklerimiz Bigbang’de sunum yapacaklar. Burada sadece 1 milyon liralık ödülü almıyorlar; bir de ofis anahtarı veriyoruz ve bir yıl boyunca burada kalıyorlar. Resmi hakları bir yıl. Ama bir yılını dolduranları da kovmuyoruz. Hatta ilk 20’ye giremeyen girişimlere de kapımız her zaman açık.

Bakın ne Bigbang öncesi ne sonrası katılımcılarımızın elektrik, su, doğalgaz faturası veya çaycı ve sekreter masrafı yok. Yani ciddi şekilde masraflarını gidermiş oluyoruz. Hatta onlar için patent başvurusunu bile bedelsiz yapıyoruz. Yani hizmette sınır yok.

Çekirdekte kazanıp bir yıllık ofis hakkını kullanıp devam edenlere bir performans sistemi dizayn ettik. Yani grafik olarak yukarı çıkıyorsa ki zaten onu ne yapıp edip desteklemeliyiz ve o burada kalmalı. Ama grafik devamlı aşağı gidiyorsa veya çok uzun süre nabız yoksa o da zarardır. Ama git demek değil de gel sorunu çözelim ya da senin de bir hayatın var ya yeni bir girişim ya da başka bir girişime dönüşmesi gibi danışmanlık vermeye çalışıyoruz. 

Başa Dön