Teknoloji Gündem

Gurbetteki Türk işadamının sensör mucizesi

BİZ TÜRKİYE’DE KESİNLİKLE KİMSEYE RAKİP DEĞİLİZ

-Şirketlere danışmanlık ta mı yapıyorsunuz.

İsmail Onat: Evet, danışmanlık, takip merkezi gibi, markalaşma gibi. Sadece fuarda değil buradan Amerika pazarına girmek isteyen birine şirket açmak dahil.  Bazı vergi avantajları çok büyük. Bizde şirket vergisi, eyalet vergisi yok mesela. California’da 100 bin dolar kazandıysanız 100 bin brüt kazancın 45-50 bini net kazançtır. Las Vegas’ta 75-80 bini net kazançtır.  Biz Türkiye’de Jolly Tur, ETS gibi veya bir başkasına kesinlikle rakip değiliz. Onların yaptığı işi yapmıyoruz.  Tam tersine onların bizimle çalışmasını istiyoruz ki müşterilerine daha iyi hizmet sunabilsinler.

 

-Onların hizmetinin bittiği yerde bizim ki başlıyor diyorsunuz

İsmail Onat: Evet kesinlikle öyle. Onların hizmetlerini güçlendiren faktörler var. Şöyle problemler oluyor;  arkadaşlar gelip toplantı yapacaklar veya bir yemek ayarlayacaklar. Kim bilir şirket kaç para veriyor. Aslında bizimle kontakta olsa belki aynı ücreti çıkaracağız ama o ücretle öyle bir toplantı yaparız ki iş adamlarına valilikten de belediyeden de Las Vegas Birliği’nden de getiririz. Business’ lara yönelik tüm kontakları bulup getiririz. Bu arkadaşları o ortama sokarız bir de o tecrübeyi veririz.  TGBCA Türkiye ülkeler temsilcisi olduğu için elinde Govermant Ofise girme yetkisi var. Oradaki insanları da organize edip buradaki toplantılara getirme yetkisi var.

İlker Tunca Meriç: TGBCA’nin vizyonu kontratlı olarak çalışmaktır. O alanla ilgili ilgili kişileri bulup TGBCA bünyesinde kontratlamak.
Türkiye’de baktığınız zaman yıllık 40 milyar dolarlık bir enerji ithalatı var, HES’ler gündemde…

YAZI DİZİSİNİN BİRİNCİSİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Başa Dön